ПОРТАЛ
26 лютого 2015, 16:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Торгові патенти підлягають поверненню за місцем придбання

Державна податкова інспекція у м. Черкасах доводить до відома платників, що одним з нововведень Закону України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи” є скасування збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності (торгового патенту).

Торгові патенти підлягають поверненню за місцем придбання

Таким чином, з 1 січня 2015 року отримувати торгові патенти не потрібно.

Порядок придбання, використання та строк дії торгового патенту були регламентовані попередньою редакцією Податкового кодексу України, яка діяла до 31 грудня 2014 року. Згідно з нею, бланк торгового патенту є документом суворого обліку.

“Саме тому, торгові патенти, строк дії яких станом на 1 січня 2015 року не закінчився, підлягають поверненню до контролюючих органів за місцем їх придбання у тримісячний термін (але не пізніше закінчення строку їх дії)”, - повідомив заступник начальника ДПІ у м. Черкасах Олег Коваль.

Водночас суб'єкти господарювання, які мають торгові патенти, у разі порушення порядку отримання та використання торгового патенту за період до 1 січня 2015 року, несуть відповідальність у порядку та на умовах, які діяли до 1 січня 2015 року, - зазначають у ДПІ у м. Черкасах.