ПОРТАЛ
6 березня 2015, 16:31

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Платник податків може скористатися правом на податковий компроміс під час перевірки

ГУ ДФС у Черкаській області на роз’яснює, що процедура податкового компромісу щодо розміру та строків сплати заниженого податкового зобов`язання з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість, встановлена цим підрозділом, поширюється також на випадки, коли у платника податків незалежно від процедури податкового компромісу за рішенням контролюючого органу розпочата документальна перевірка або складено акт за наслідками такої перевірки.

Платник податків може скористатися правом на податковий компроміс  під час перевірки

У таких випадках платник податків має право подати до контролюючого органу, який призначив документальну перевірку або склав акт за результатами перевірки, відповідні уточнюючі розрахунки податкових зобов`язань до податкових декларацій за звітні податкові періоди в порядку, визначеному п.1 підр.9 прим. 2 розд. ХХ ПКУ.

Нагадаємо, що при застосуванні процедури податкового компромісу платник має сплатити 5 відс. від суми задекларованих або визначених у податковому повідомленні-рішенні податкових зобов'язань. При цьому інші 95 відс. такої суми вважаються погашеними, а штрафні санкції та пеня не нараховуватимуться.

Граничний термін надання платниками заяв для оформлення податкового компромісу – 16 квітня 2015 року.