ПОРТАЛ
24 червня 2011, 01:09

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В області зростають показники промислового виробництва

В області зростають показники промислового виробництва

Позитивну минулорічну динаміку зростання промислового виробництва вдалося продовжити на Черкащині і у 2011 році. Про це повідомив голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб, звітуючи на сесії обласної ради про виконання програм економічного і соціального розвитку регіону за період з квітня 2010 року по червень 2011 року.

Так, у 2010 році в області відбулося зростання індексу промислового виробництва на 17,1%, в 2011 – ще на 2,1%.

Зросла і реалізація продукції. За словами губернатора Черкащини, минулого року було реалізовано промислової продукції на суму 23 млрд.грн., що на 5,7 млрд.грн. більше, ніж у 2009. За 5 місяців 2011 року ця сума склала 11 млрд.грн. До кінця року за прогнозами фахівців очікується зростання показника до 27 млрд.грн.

- Частка області в загальному обсязі реалізованої промислової продукції по Україні становить 2,5%, що дозволяє області входити в десятку найбільших промислових виробників держави, - зауважив Сергій Тулуб.

Позитивні зрушення фіксуються у машинобудівній галузі, обсяги виробництва якої зросли на 23%. На сьогодні в області виробляється 19% легкових автомобілів та 16% автобусів від загальнодержавних обсягів.

Стабільну роботу демонструє і хімічна промисловість області, в якій 85% продукції виробляється ВАТ «Азот». Це підприємство виготовляє третину від загальнодержавного виробництва мінеральних добрив, забезпечивши збільшення обсягів їх виробництва на 7%.