ПОРТАЛ
18 листопада 2014, 07:09

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У смілянського підприємства з виробництва морозива може змінитися власник

19 листопада Господарський суд Києва розгляне позов Національного банку України до пов'язаної з екс-главою Державної податкової адміністрації Сергієм Буряком і його братом, колишнім депутатом ВР Олександром Буряком, київської компанії "Еліт" про стягнення її майна. А саме - розташованого в Смілі майнового комплексу фабрики з випуску морозива "Ажур" і 5,4 га землі, які і вона займає, - інформує «Деловая столица».

У смілянського підприємства з виробництва  морозива може змінитися власник

В будівництво заводу з випуску морозива замкнутого циклу в Смілі потужністю близько 5 тис. т на рік, було інвестовано близько 200 млн. грн.

Через фінансову кризу та проблеми з ліквідністю ключового фінансового активу братів – Брокбізнесбанку було залученно майже 1 млрд грн. рефінансування Національного банку. Поручителем за кредитним договором, укладеним Брокбізнесбанком з НБУ з квітня по липень 2009 р, виступила компанія "Еліт", що заклала свою фабрику в Смілі. Відтоді цей борг так і не був повністю погашений і на сьогоднішній день, за даними "ДС", становить близько 470 млн грн. з урахуванням відсотків і пені. У тому, що Брокбізнесбанк, який Буряки продали Сергію Курченко ще торік, ці гроші Нацбанку не поверне, можна не сумніватися - в лютому цього року він був віднесений до категорії неплатоспроможних, а в червні стартувала його ліквідація.

Що ж стосується "Еліта", він також не здатний заробити таку суму. За відомостями "ДС", за останній рік чистий виторг цієї компанії скоротився майже на третину, до 128 млн грн., а її збитки в 2013 р перевищили 42 млн. грн. Так що, швидше за все, НБУ вдасться досягти своєї мети і обзавестися однієї з найсучасніших фабрик морозива в країні. Після чого відомство Валерії Гонтарєвої обіцяє оперативно пустити її з молотка, - зазначає видання.