ПОРТАЛ
11 липня 2011, 18:49

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкащина входить у першу десятку областей-лідерів за обсягами реалізованої промислової продукції

Черкащина входить у першу десятку областей-лідерів за обсягами реалізованої промислової продукції

За обсягами реалізованої промислової продукції в січні – травні поточного року (а це 10,7 млрд. грн.) Черкащина входить у першу десятку серед областей України. Про це йшлося на координаційній нараді облдержадміністрації.

У структурі промислового виробництва області значними обсягами виділяється переробна промисловість, частка якої у загальнообласному обсягу реалізованої продукції становить близько 85%. Половина продукції, реалізованої підприємствами переробної промисловості, припадає на виробництво харчових продуктів і напоїв. А загалом по Україні це відношення становить лише близько 20%, - інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Частка виробленої на Черкащині й реалізованої продукції підприємствами, що виробляють м'ясо й м'ясні продукти, у загальному обсязі реалізованих харчових продуктів і напоїв, на 19 відсоткових пунктів вища ніж у середньому по Україні, алкогольних напоїв – вища на 5 %.

За даними головного управління економіки Черкаської облдержадміністрації, питома вага продукції місцевих виробників у загальному обсязі продажу продовольчих товарів у січні – травні 2011р. порівняно з січнем – травнем 2010р. збільшилась у реалізації борошна, молокопродуктів, ковбасних виробів (на 16 – 13%), хліба і хлібобулочних виробів, м'яса птиці, цукру, кондитерських виробів, яловичини, свинини у торговій мережі (на 4 – 1%). Питома вага продажу м'яса яловичини, свинини на ринках, овочевої продукції, лікеро-горілчаних виробів не змінилась, а яєць – зменшилась на 1%.

Аналіз даних про споживання основних продуктів харчування свідчить, що населення області споживає їх значно більше середньої норми, визначеною Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження наборів продуктів харчування, наборів непродовольчих товарів та наборів послуг для основних соціальних і демографічних груп населення» крім молока та молочних продуктів у перерахунку на молоко, плодів, ягід і винограду.

За матеріалами:  www.oda.ck.ua