ПОРТАЛ
8 червня 2011, 17:38

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаським приладобудівним заводом цікавляться китайці та росіяни

Черкаським приладобудівним заводом цікавляться китайці та росіяни

Черкаським приладобудівним заводом цікавляться китайці та росіяни. Про це в інтерв’ю порталу «Дело» повідомив директор Черкаського приладобудівного заводу Володимир Соломко.

За словами директора, сьогодні завод працює, хоч і не на повну потужність.

– Ситуація складна, але не критична. Як по всій країні. Ми не прибуткове підприємство, оскільки завод повністю не завантажений. Наші потужності розраховані на кілька тисяч чоловік, а працює всього півтисячі. Наша продукція в основному пов'язана з автобусною, тракторною промисловістю, а ці галузі сьогодні переживають не найкращі часи. Ми не можемо самостійно запускати у виробництво нові види продукції, нам на це не вистачає грошей. А брати кредити ми не можемо. Нам, як стратегічного державному підприємству, це заборонено мораторієм і законом, – розповів Володимир Соломко.

Директор зауважив, що у разі, якщо підприємство буде виведено зі списку заборонених до приватизації об'єктів, завод можуть купити росіяни або китайці.

– На нашому заводі, зокрема, випускають продукцію для автомобільної промисловості - склоочисники, склопідйомники, генератори, стартери, опалювальні системи і т. д. До кризи нас хотіли купити Васадзе і Порошенка, які займаються виробництвом автомобільної техніки. Але з економічним спадом від цього відмовилися. Я думаю, що сьогодні в нас більше зацікавлені росіяни. Минулого тижня проходив економічний форум регіонів України і Уральського федерального, і представники Уральського оптико-механічного заводу, Курганського автобусного заводу зацікавилися нашим заводом. Зараз ми з ними контактуємо, – сказав В. Соломко. –Також інтерес до нашого заводу через підставних осіб виявляються китайці.

За словами директора, до кризи вартість підприємства оцінювалася в 350-400 млн. грн.