ПОРТАЛ
19 серпня 2011, 17:34

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Рейтинг районів області: Корсунщина – лідер, Звенигородщина на останньому місці

Рейтинг районів області: Корсунщина – лідер, Звенигородщина на останньому місці

Корсунь-Шевченківський, Лисянський, Черкаський райони і місто Канів – лідери по соціально-економічному розвитку за підсумками І півріччя. Останні місця за Звенигородським, Маньківським, Катеринопільським районами, містами Золотоноша і Ватутіне. Відповідний рейтинг районів оприлюднили на нещодавній колегії облдержадміністрації.

Утім, ці показники начальник ГУ економіки Анатолій Костенко назвав "російською рулеткою", під час якої "три місяці барабан крутиться, а потім чомусь не щастить".

– Кожен якщо не квартал, то півроку картина змінюється майже кардинально. Золотоніський район був 2-им за І квартал, став 13-им. Лисянський район, навпаки, був 12-им, а став 2-им. Звенигородський район був 7-им, став 20-им, – сказав Анатолій Олександрович. – А стається тому, що немає міцного фундаменту під ногами, підкріпленого чітким аналізом переваг території та послідовною роботою над їх реалізацією. Про інновації чули лише у чотирьох районах та трьох містах. Розрив між найвищою і найменшою зарплатами у регіональному розрізі – більше 50 відсотків.

Основна причина "гойдалок" у добробуті районів, вважає голова Катеринопільської райдержадміністрації Олексій Бардаченко, в достатній прибутковості підприємств.

– Погіршили нашу ситуацію збитки 2 підприємств – ТОВ "Катеринопільський елеватор" і Мокрокалигірський молокозавод. На елеваторі зараз вкладаються інвестиції на суму 40 мільйонів гривень по побудові другої черги. Зрозуміло, що це підприємство працює у збиток, але на кінець року вийдемо на прибутковість 1 млн. грн. Робота молокозаводу залежала від імпорту продукції в Росію. Кордони закрили, сировина накопичилася, підприємство в збитках. Будемо виправляти ситуацію, – сказав пан Бардаченко.

За матеріалами:  www.pres-centr.ck.ua

національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук