ПОРТАЛ
5 березня 2014, 14:22

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Кращих читців Шевченкової поезії нагородили планшетами

Проведення конкурсів на краще декламування поезії Шевченка ініціювали в школах Мошен, Домантова та Шабельників місцеві сільгосппідприємства. Щоб підтримати учнів і зробити змагання цікавішими, було вирішено нагородити читців цінними призами – радіодинаміками, мобільними телефонами та планшетами.

«Ми вважаємо своїм обов’язком ініціювати такий конкурс у школах, якими опікуємося вже давно. Це свято національного масштабу, і ми хотіли, щоб школярі долучилися до нього», – розповів комерційний директор ПрАТ «Фрау Марта» Олександр Гольдін.

За умовами конкурсу, кожен клас мав бути представлений хоча б одним учнем. У Мошнівській школі участь у конкурсі юних декламаторів «Золоті зерна поезії Шевченка» взяли більше 20 осіб. Усі вони пройшли попередній відбір, бо охочих було багато.

Як розповіла директор Мошнівської загальноосвітньої школи Наталя Майданік, конкурс читців поезії був запланований серед інших заходів школи з нагоди ювілею Тараса Шевченка. Тому пропозиція місцевого сільгосппідприємства ПрАТ ЧОП «Агротехсервіс» щодо підтримки проведення конкурсу подарунками була дуже доречною.

«Ми вже давно працюємо з цим підприємством. Спільно реалізували вже не один проект. «Агротехсервіс» та «Фрау Марта» традиційно вітають наших першокласників 1 вересня, дарують солодощі на новорічні свята тощо. Минулого тижня надали запас продуктів для шкільної їдальні. І в нас уже заплановані вже подальші проекти», – говорить Наталя Майданік.

Головний приз, планшет, було присуджено дев’ятикласниці Дарині Здір, яка не лише чудово декламує Шевченка, але й пише власні вірші. Поему «Лілея» вона вивчила спеціально для конкурсу. Для цього їй знадобилося лише півгодини.

За словами представника «Фрау Марти» в журі Оксани Кічі, переможців визначали у тривалій і напруженій дискусії: «Найважче було судити наймолодших. А от у старших класах уже чітко відчуваєш, у кого є яскравий талант».

Ще два комплекти таких призів – планшет, мобільний телефон та радіодинамік – отримали переможці конкурсів кращих читців поезії Шевченка у Домантівській та Шабельниківській сільських школах. Спонсорували проведення конкурсів місцеві сільгосппідприємства ПрАТ ЧОП «Агротехсервіс» (с. Мошни, Черкаський район), ТОВ «Агро Колос 05» (с. Шабельники, Золотоніський район) та ТОВ «Домантівське» (с. Домантове, Золотоніський район) спільно з ПрАт «Фрау Марта».