ПОРТАЛ
17 березня 2014, 12:34

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкащани стали менше витрачати на відпочинок

<div class="dr_in_to_news"></div> Черкащани стали менше витрачати на відпочинок

Сфера торгівлі та послуг на Черкащині уже відчула труднощі, пов’язані з нестабільною економічною ситуацією. Купівельна спроможність черкащан помітно знизилася.

«Середня покупка стала меншою на 20%. Беруть тільки найнеобхідніше», – повідомила порталу «Діловий регіон» директор магазину №2 «Фуршет» ДП «Фуршет Регіон» Лариса Коломієць.

Ситуація ускладнюється ще й девальвацією, оскільки в торгово-розважальних центрах орендна плата прив’язана до долара.

«У нас зросла оренда у зв’язку зі зростанням курсу долара. Але ми лояльно ставимося до наших орендарів і орендну плату істотно не підвищували» , – коментує Світлана Любченко, маркетолог ТРЦ «Любава».

За її словами, загальна відвідуваність ТРЦ не змінилася – в будні тут буває близько 11 тис. відвідувачів, а у вихідні – до 16 тис. Жоден орендар поки що від торгових площ не відмовився. Магазини тримають своїх покупців за рахунок акцій і знижок. А у розважальних закладах – ресторанах, клубах, боулінгу, кінозалах – спостерігається різке зменшення кількості відвідувачів. На розвагах та відпочинку черкащани стали економити.

На ринковій торгівлі події останніх місяців позначилися меншою мірою. Як повідомили порталу «Діловий регіон» в адміністрації ринку «Фермерський», ситуація тут стабільна, орендна плата не змінювалася давно і піднімати її не збираються найближчим часом. Зменшення попиту тут не відчули.