ПОРТАЛ
27 жовтня 2014, 10:22

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В області зросли обсяги наданих банками агрокредитів

Для відокремлених підрозділів банків, що функціонують в області, кредитування підприємств агропромислового комплексу є пріоритетним напрямком використання ресурсів, про що свідчить структура їх кредитного портфеля. Понад 43% залишків за кредитами, наданими суб’єктам господарювання, - це кредити підприємств АПК, - інформують у прес-службі Управління НБУ в Черкаській області.

<b>В області зросли обсяги наданих банками агрокредитів </b>

Заборгованість за кредитами, наданими відокремленими підрозділами банків підприємствам АПК, у січні-вересні 2014 року збільшилася на 136,1 млн.грн., або на 8,6% і за станом на 01.10.2014 склала 1,7 млрд.грн. Заборгованість за кредитами сільського-сподарським підприємствам зросла на 147,5 млн. грн., або на 22,6% до 801,0 млн.грн.

Водночас, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, зросли обсяги виданих у січні–вересні кредитів сільськогосподарським товаровиробникам на 18,3% до 727,2 млн. грн., що становило 53,2% загального обсягу наданих кредитів підприємствам АПК.

Банками розроблено спеціальні пропозиції для підприємств АПК: кредити або кредитні лінії, що передбачають фінансування на будь-якому етапі виробничого циклу для купівлі добрив, засобів захисту рослин та паливно-мастильних матеріалів; програма розвитку бізнесу підприємців сільської місцевості на придбання основних засобів; інвестиційне кредитування; кредити на поповнення власних обігових коштів; авалювання товарних векселів для підприємств АПК та інші.

Середньозважена процентна ставка за наданими підприємствам АПК кредитами, у порівнянні з січнем-вереснем минулого року, збільшилася на 0,7 п.п. до 18,8%, за кредитами сільськогосподарським підприємствам – на 0,6 п.п. до 20,3%.