ПОРТАЛ
12 березня 2015, 18:57

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Український ринок праці стабілізується

За даними Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна в лютому на ринку праці спостерігалася відносна стабільність. Вакансій в цілому пропонували стільки ж, скільки і в січні, а нових резюме розмістили всього на 16% більше, ніж минулого місяця. Такі показники в цілому можна назвати позитивними, - пише Companion.ua.

Український ринок праці стабілізується

Так, нульова динаміка вакансій на тлі січневого зростання їх кількості та лютневих економічних потрясінь - ознака стійкості ринку. У той же час відсутність значного зростання кількості нових резюме свідчить про нормальний приток нових резервів. На ринку немає різкого збільшення кількості нових претендентів, а значить, немає і стрімкого збільшення кількості тих, хто залишився без роботи.

У найбільших містах країни, де роботодавці розміщують майже дві третини вакансій, в лютому також спостерігалася стабільність. У Києві, Одесі, Харкові було стільки ж пропозицій роботи, скільки і в попередньому місяці. А в Дніпропетровську і Львові навіть спостерігалося незначне зростання (4-6%). Регіони зони АТО (Донецька і Луганська область) вже досягли свого дна, і ситуація там не змінюється кілька місяців. У Донецькій області розміщують в середньому 200-250 вакансій на місяць (ще рік тому показник був 1600-2000 вакансій). У Луганській області пропонують кілька десятків вакансій. Найбільш активно в лютому нові вакансії з'являлися в Київській, Кіровоградській, Житомирській і Волинській областях. Найбільшу кількість нових резюме розмістили здобувачі з Черкаської, Рівненської, Львівської та Волинської областей.

У лютому виріс попит на ТОП-менеджерів. Саме в цій профсфері спостерігалася найвища позитивна динаміка кількості вакансій у порівнянні з попереднім місяцем. Також значно збільшилася кількість вакансій для молодих фахівців, маркетологів, юристів. Менше, ніж у січні, в кінці зими шукали банківських працівників, фахівців із закупівель, журналістів та менеджерів з логістики. Найбільш активно нові резюме розміщували фахівці у сфері страхування, кваліфіковані фахівці у виробничій сфері, робітники і мед. представники.