ПОРТАЛ
19 березня 2015, 20:14

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Нерухомість на вторинці зараз дуже переоцінена, - експерти

Ріелтори відзначають, що на ринку нерухомості почалося традиційне весняне пожвавлення. Збільшилася кількість дзвінків і переглядів, люди почали укладати угоди. Щоправда, через різкий стрибка курсу в кінці лютого тепер розрахунку винятково в доларах вимагають навіть ті продавці, які ще на початку року були згодні на гривню.

Нерухомість на вторинці зараз дуже переоцінена, - експерти

Віра в національну валюту розхитана далі нікуди, тим більше що нинішня стабілізація гривні викликана не об'єктивними причинами, а жорсткими обмеженнями НБУ, - пише «Комсомольская правда в Украине».

Через те що всі поголовно хочуть долар, ціни на вторинці значно перевищують вартість житла в новобудові. Найбільш занедбана хрущовка коштує мінімум $ 1000 за "квадрат" і продавцеві вже неважливо, яким буде курс - 25 або 50 грн. за долар. При цьому в споруджуваному будинку цілком реально купити квартиру і по 15 тис. грн. за квадратний метр.

- У всьому світі вартість житла на первинному ринку приблизно на чверть вище вартості квартир на вторинному, і тільки у нас все навпаки, - резюмує директор консалтингової компанії "Канзас" Владислав Мішук.

- Просто не всі продавці квартир орієнтуються в цінах на ринку, - виправдовує своїх клієнтів столичний ріелтор Альбіна Караваєва. - Міркують так: краще спочатку завищити ціну, а потім скинути її, торгуючись з покупцем.

Проте експерти одностайні: ціни на вторинці сьогодні невиправдано завищені. Тому тим, хто не націлений на певну квартиру, а просто хоче зробити вигідну угоду, краще звернути свою увагу на новобудови. Правда, тут є свої ризики: на жаль, на ринку сьогодні не так багато забудовників, які мають достатній запас міцності, щоб довести будівництво до кінця і ввести будинок в експлуатацію.