ПОРТАЛ
19 березня 2015, 19:06

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Мобільні оператори підвищили тарифи

Минулого тижня частину своїх тарифів підняв Life:), вчора це зробив «Київстар», повідомили виданню «Вести» в компаніях. «МТС-Україна» обіцяє в березні не підвищувати розцінки.

Мобільні оператори підвищили тарифи

Наприкінці минулого тижня абоненти Life:) були засмучені різким підвищенням тарифів у пакеті «Просто дешевше». Хоча базові умови тарифу не змінилися: після сплати 10 грн в межах «домашньої зони» тарифи на зв'язок з абонентами life :) як і раніше 0 коп/хвилину, у той же час дзвінки на номери інших мобільних операторів подорожчали майже вдвічі: з 21 до 39 копійок за хвилину.

Причому за цією послугою можна виговорити до 200 хвилин на місяць за умови поповнення рахунку на 20 грн, а якщо норму перевищити - хвилина тепер коштуватиме 1,18 грн (раніше було 73 копійки). Дзвінки в Росію по цьому пакету взагалі подорожчали більш ніж утричі: на міські номери - з 13 коп до 49 коп, на мобільні - з 73 коп до 3,49 за хвилину розмови. Плата за з'єднання з абонентом за кордоном виросла з 73 копійок до 1,99 грн.

Незначні зміни в умови архівних тарифних планів (запущених в 2013 р) лінійки «Вільний Київстар» внесені з 17 березня. Тепер вартість пакета з 200 хвилин для дзвінків у мережі складе 1,49 грн., з урахуванням всіх податків (була - 1,05 грн).

Інші умови даного тарифу залишаються без змін. Якщо абонент тарифного плану «Вільний Київстар» дзвонить часто і багато, то йому доцільніше буде перейти на інший тариф - «Вільний смартфон», «Вільна мережа» або «Вільна країна». Якщо ж абонент не бажає переходити на нові пакети, витрати на зв'язок у нього виростуть в півтора рази.

Підвищення тарифів мобільні оператори називають вимушеним. «Телеком ринок відчуває істотний ріст фіскального навантаження. Також збільшилася вартість обслуговування обладнання, оренда майданчиків для базових станцій, плата за електроенергію та інші витрати. Це змушує телеком-компанії коригувати свої цінові пропозиції», - говорить директор з корпоративних комунікацій «Київстар» Михайло Шуранов.