ПОРТАЛ
19 червня 2015, 19:44

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В Україні можна буде отримати документи з ДАІ онлайн

В Україні запрацював портал iGov.org.ua, на якому IT-волонтери за підтримки державних структур і деяких компаній втілюють можливість замовлення та отримання державних послуг онлайн.

В Україні  можна буде отримати документи з ДАІ онлайн

Серед іншого там вказані послуги МРЕВ, правда поки вони не працюють і чекають впровадження в електронному вигляді, - пише «Автоманія»

Частина послуг надається в онлайн-режимі і позначається зеленою міткою, а частина (поки що велика) - очікує впровадження в електронному вигляді. На порталі вказані в тому числі послуги Міліції і ДАІ, наприклад реєстрація нового автомобіля в МРЕВ, видача водійських посвідчень, видача свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу, зняття автомобілів з обліку і т.д., в загальній складності - 99 видів послуг. Коли вони запрацюють, на сайті не вказано - зараз для роботи доступні переважно реєстраційні послуги бізнесу.

Верифікація користувача в системі проводиться через банківський сервіс BankID або за допомогою сертифіката електронного цифрового підпису (поки також не працює). Достовірність отриманих з сайту документів забезпечується наявністю електронно-цифрового підпису органу, який видав цей документ.

Список послуг iGov буде розширюватися по мірі переведення їх в електронний формат. Крім пересічних громадян, до порталу будуть підключені візові центри, банки, нотаріуси та державні реєстри. Волонтери, які розробили портал iGov.org.ua, ставлять перед собою мету перевести в електронну форму більше 20% послуг до кінця 2015 року.


НЕРУХОМІСТЬ ОНЛАЙН

ОБЕРИ СВОЄ ЖИТЛО!