ПОРТАЛ
21 червня 2015, 17:32

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Що пропонують роботодавці для літнього підзаробітку студентам

Починається сезон літніх канікул. Багато студентів обирають у цей період не відпочинок, а під заробіток. Які можливості заробітку є для молодих людей, вивчили в OLX.

Що пропонують роботодавці для літнього підзаробітку студентам

Більшість вакансій стосуються продажів. Компанії та дрібні фірми шукають продавців і промоутерів для продажу та просування своїх товарів і послуг. Рівень зарплат різний і залежить від графіку роботи, наявності досвіду, вимог роботодавця й регіону.

Так, у Києві, зарплата продавця-касира в магазині за умов 3-годинного робочого дня складе до 2,5 тис. грн.

Можна спробувати себе в телефонних продажах. У Харкові шукають молодь, можна без досвіду роботи, для продажу послуг українського мобільного оператора через мобільні дзвінки клієнтам. Відповідно до оголошення, зарплата складає бонуси за продажі, виплачується тричі на місяць і може досягати 4 тис. грн.

Робота промоутером на українського мобільного оператора в Миколаєві принесе в середньому 4,5 тис. грн. на місяць. За роздачу листівок у Черкасах можна отримувати від 800 грн. на тиждень, а в Дніпродзержинську – до 3 тис. грн. на місяць. Працюючи кур’єром в Одесі, можна заробляти від 800 грн. на тиждень.

Кому по душі більш спокійні заняття, можна підібрати роботу в офісі. У Кіровограді, наприклад, шукають студентів у відділ канцелярії і паперів на виробниче підприємство. В обов’язки працівника входить перепідписання договорів, прийом заявок, слідкування за оплатами, презентації новинок. Платити обіцяють від 2,5 тис. до 3,7 тис. грн. Працівників для обробки ділової документації шукають і в Одесі. Заявлена зарплата – від 3 тис. грн.

А тим, хто хоче і попрацювати, і в морі покупатися, варто звернути увагу на вакансії в курортних містах. Енергійні молоді люди можуть претендувати на позиції аніматорів. В одному з готелів Затоки пропонують від 4 тис. грн., до того ж забезпечують житлом на березі Чорного моря й харчуванням. А на березі Азовського моря, у Генічеську, шукають спортивного аніматора для проведення спортивних заходів. Зарплата складе від 1,5 тис. до 2,5 тис. грн. У Кирилівці Запорізької області шукають операторів у парк атракціонів. Платити обіцяють 100 грн. на день. Хоча умови праці не зовсім сприятливі: «Проживання: умови спартанські (вагончик на 4-6 осіб, без кондиціонера, панцирні ліжка). Харчування: своє, є, де готувати. Без вихідних (можливо, буде один вихідний)», - говориться в оголошенні. У Криму можна влаштуватися поваром і заробляти $300-600.

Є також варіант роботи за кордоном. Наприклад, у Польщу запрошують на робочі спеціальності на заводи, ферми, у комунальні господарства. Працювати доведеться 8-12 годин на добу. Проживання забезпечить роботодавець, а ось харчуватися доведеться за власний рахунок. Зарплата, згідно з оголошенням, може складати від 12 тис. до 18 тис. грн.