ПОРТАЛ
14 грудня 2015, 16:58

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Фахівці ДП «Черкасистандартметрологія» взяли участь у бізнес-зустрічі на будівельну тематику

На минулому тижні фахівці ДП «Черкасистандартметрологія» взяли участь у бізнес-зустрічі «Будівництво. Ремонт. Будматеріали», організатором якої виступила Черкаська ТПП.

Фахівці ДП «Черкасистандартметрологія» взяли участь у бізнес-зустрічі на будівельну тематику

Особливу увагу присутніх привернули сучасні вимоги до проектування та будівництва з використанням енергоефективних технологій, будівництва власного житла та комерційних об'єктів, проведення їх утеплення і термомодернізації та інші.

Виробники змогли обмінятися досвідом, знайти нових партнерів та познайомитися з можливостями розширення бізнесу.

Звичайно, всіх турбувало питання виконання вимог чинного законодавства України в галузі будівництва і архітектури. Присутні на нараді фахівці ДП «Черкасистандартметрологія» поінформували про потенційні можливості державного підприємства щодо надання інформаційних послуг та проведення робіт з оцінки відповідності.

Вони зауважили, що Випробувальний центр ДП "Черкасистандартметрологія" має у своєму складі сучасну випробувальну лабораторію будівельних матеріалів, виробів та конструкцій та випробувальну лабораторію технологічного обладнання для промисловості.

Зокрема, сфера акредитації випробувальної лабораторії будівельних матеріалів, виробів та конструкцій налічує близько 70 видів будівельної продукції (цегла керамічна та силікатна, блоки стінові, залізобетонні конструкції, вікна та двері з ПВХ профілів, двері металеві вхідні, бетон товарний, металеві конструкції, щебінь, пісок, плитка тротуарна, ґрунти та інше).

Одним з важливих напрямків випробувань є неруйнівний контроль бетону та залізобетонних конструкцій – можливе проведення випробувань як готових будівель і конструкцій, так і на стадії будівництва нових споруд різного призначення.

Результати випробувань є основою в подальшому для проведення проектних робіт в промисловому та цивільному будівництві, монтажу баштових кранів, авторського нагляду за будівництвом тощо.

Випробувальна лабораторія технологічного обладнання для промисловості також проводить випробування: світлотехнічної продукції; сільськогосподарської техніки; ковальсько-пресового, металообробного та деревообробного обладнання; технологічне обладнання для виробництва стінових та дорожніх виробів; насосних агрегатів та компресорного обладнання.