ПОРТАЛ
29 січня 2016, 10:52

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Калібрування вимірювальної техніки та еталонів пропонують у ДП «Черкасистандартметрологія»

Закон України «Про метрологію та метрологічну діяльність», який набрав чинність з 01.01.2016, передбачає процедуру калібрування засобів вимірювальної техніки (ЗВТ) відповідно до національних стандартів, гармонізованих з відповідними міжнародними та європейськими стандартами.

Калібрування вимірювальної техніки та еталонів пропонують у ДП «Черкасистандартметрологія»

Еталони, що використовуються для повірки ЗВТ, також повинні проходити процедуру калібрування.

За словами керівника ДП «Черкасистандартметрологія» Михайла Чорнопищука, такими послугами готові забезпечити виробників та суб’єктів господарювання як регіону, так і інших областей.

Калібрувальна лабораторія підприємства акредитована Національним агентством з акредитації України (НААУ) на відповідність вимогам ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 «Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій».

У 2014 та 2015 роках групою аудиторів з акредитації НААУ проводилися роботи з моніторингу шляхом здійснення нагляду за діяльністю калібрувальної лабораторії ДП «Черкасистандартметрологія» та розширенням сфери її акредитації відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025. Акредитація калібрувальної лабораторії та моніторинг проводилися у присутності представників оцінювання Європейської кооперації з акредитації у сфері калібрування.

- Висока оцінка діяльності калібрувальної лабораторії аудиторами Національного агентства з акредитації України та міжнародними експертами підтверджує виконання вимог ДСТУ ISO/IEC 17025 та є запорукою якості робіт з калібрування засобів вимірювальної техніки та еталонів, - підкреслює Михайло Чорнопищук.

Калібрувальна лабораторія відповідно до сфери акредитації є компетентною щодо проведення калібрування ЗВТ та еталонів за видами вимірювань:

- вимірювання геометричних величин;

- вимірювання механічних величин; вимірювання параметрів потоку, витрати, рівня, об’єму речовин;

- вимірювання тиску, вакуумні вимірювання;

- вимірювання фізико-хімічного складу та властивостей речовин;

- температурні та теплофізичні вимірювання;

- вимірювання електричних та магнітних величин; оптико-фізичні вимірювання.

Форма заявки на калібрування розміщена тут.

Для отримання додаткової інформації звертайтесь за телефоном (0472) 45-80-08.