ПОРТАЛ
25 квітня 2012, 15:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Половина сільгосппідприємств Черкащини уклала соціальні угоди

Половина сільгосппідприємств Черкащини уклала соціальні угоди

Майже половина (48 відсотків) сільськогосподарських підприємств області вже уклала соціальні угоди з сільськими радами. Зобов'язалися в них надавати фінансову допомогу громадам та сільрадам, у яких орендують землю, для вирішення соціальних питань. Угоди укладали, переважно виходячи з розрахунку: за кожен гектар орендованого паю — 100 гривень у бюджет сільради. Таким чином місцеві органи влади отримають 25 мільйонів гривень.

Про це повідомив журналістам заступник голови облдержадміністрації Олексій Головко. «Думаю, до кінця місяця всі угоди будуть укладені, на загальну суму близько 80 мільйонів гривень». Як він запевнив, ці кошти не можуть бути спрямовані на інші цілі, окрім потреб села, окрім того, орендар своїм коштом напряму оплачуватиме товари та послуги, які замовлятиме сільрада, в рахунок покриття суми соціальної угоди.

Проте головними виплатами селянам залишаються кошти за оренду земельних і майнових паїв. Як інформує прес-служба головного управління Держкомзему в Черкаській області, за підсумками минулого року розрахунки за оренду земельних часток (паїв) проведено на 99,7 відсотка, розмір орендної плати становив 4,46 відсотка їхньої грошової вартості (у 2010 році було 2,87).

За матеріалами:  www.kray.ck.ua