ПОРТАЛ
21 червня 2012, 13:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

«Фес Укр» невдовзі планує виготовляти натуральну каву

«Фес Укр» невдовзі планує виготовляти натуральну каву

Підприємство «Фес Укр» розмістилося в орендованих в одного з золотоніських підприємств недавно побудованих сучасних цехах. І віднедавна тут випускають смачну продукцію: чай і розчинну каву в різних упаковках – як у маленьких порційних, так і в більших.

Зовні й усередині цехи ваблять модерним виглядом: світлі, приємні для ока кольори, пластик, ідеальна чистота, нове японське обладнання.

– Та ні, обладнання не нове, – говорить директор підприємства Сергій Четверов. І тут же пояснює: – Але ми придбали його, як бачите, в доброму робочому стані. На цьому будемо вчитися і заробляти на нове.

Золотоніське підприємство «Фес Укр» має закордонного інвестора – сінгапурську фірму. Тож сублімовану каву завозять звідти. Вершки також. Чому так здалеку? Невже в Україні не можна купити вершків? Це питання ми поставили Сергієві Четверову.

Можна, звичайно. Але така воля інвестора. Директор пояснює це тим, що сінгапурські вершки краще законсервовані й добре зберігаються. Цукор беруть український. Але не з усіх заводів – усе через ті ж високі вимоги. Кава, вершки і цукор змішують у бункерах на золотоніському підприємстві й тут же розфасовують у пакети, з яких формуються великі пакети по 600 – 700 менших упаковок. Готова пакувальна тара також мандрує сюди з Сінгапуру. А як же з відомим брендом «Петровской слободы»? Річ у тім, що сінгапурська фірма купила цех «Петровской слободы» в Москві, а оскільки бренд знаменитий, як і «Мак-кофе», то його ви- рішили залишити.

– У нас дуже суворий контроль за якістю – міжнародний, – пояснює Сергій Четверов. – Тому при виявленні найменшої невідповідності стандарту переробляється весь пакет.

Підприємство запрошує на роботу як кваліфікованих, так і непідготовлених робітників. Останніх навчають безпосередньо на виробництві. З навколишніх сіл працівників підвозять фабричним транспортом. Нині тут працює вже 200 людей. Директор запевняє, що на його підприємстві платять вищу зарплату, ніж на навколишніх, і, сумлінно ставлячись до праці, можна заробити 3 тисячі гривень за місяць.

– У нас у районі 7 тисяч незайнятого населення, тому ми тільки вітаємо підприємство, що дає роботу жителям сіл, – висловив задоволення голова Золотоніської районної ради Микола Собченко.

Золотоніський «Фест Укр» у недалекому майбутньому має розширювати виробництво, у перспективі – випуск натуральної кави. Тому на черзі будівництво нових складів.

За матеріалами:  www.novadoba.info