ПОРТАЛ
17 липня 2012, 12:36

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Капітальні інвестиції в цьому році склали майже 200 млн. грн.

Капітальні інвестиції в цьому році склали майже 200 млн. грн.

- Лідерами регіональної економіки залишається хімічна, машинобудівельна та переробна галузі, - зазначив піл час прес-конференції голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб. За словами керівника області , згідно з податковим обліком сьогодні в області здійснюють діяльність 900 підприємств. Саме Черкащина виробляє четверту частину загальнодержавних обсягів азотних мінеральних добрив, майже 23 % – легкових автомобілів, 34% – вантажівок та 16% – автобусів.

- Але, як виробничник, вбачаю головним у розвитку промислового комплексу області – модернізацію виробництва, більш ефективне використання діючих потужностей, впровадження ресурсозберігаючої та енергоефективної техніки, - підкреслив губернатор.

- Наприклад, в минулому році ми ввели в с. Сатанівці перший на Черкащині елеватор сучасного типу, здатний за добу прийняти понад 1,5 тонн зерна. Минулого року також було розпочато технічне переоснащення та реконструкцію підприємства ТОВ «Украгроінвест-2005» з виробництва розчинних напоїв (кава, чай) потужністю до 70 т/добу. А це все нові робочі місця – що для нас найголовніше. Було також модернізовано та введено в дію виробничі лінії на ПАТ «Ватутінехліб», ПАТ «Юрія», ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат». У квітні 2012 року в м. Черкасах було відкрито завод гарячого цинкування металоконструкцій ТОВ «Компанія «Метал Інвест», - додав він.

У цілому ж капітальні інвестиції цього року склали майже 200 млн. грн. До кінця цього року в області планують ввести в експлуатацію підприємство швидкої заморозки рослинницької продукції та морепродуктів у м. Смілі. А у Городищі – завод по виготовленню гофрокартону та інші.

За матеріалами:  www.oda.ck.ua