ПОРТАЛ
19 липня 2012, 11:40

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

ТОВ «Фес-Укр» нарощує темпи виробництва кавових напоїв та розчинної кави

ТОВ «Фес-Укр» нарощує темпи виробництва кавових напоїв та розчинної кави

Віднедавна розчинну каву й розчинні кавові напої всесвітньовідомих торгових марок «MacCoffee» і «Петровская слобода» фасують у Золотоноші на ТОВ «Фес-Укр».

Це нове виробництво з іноземними інвестиціями розташоване при в`їзді в Золотоношу, воно відразу впаде в очі — з головним приміщенням під синім дахом, написом «MacCoffee» й прапорами кількох держав. Підприємство офіційно носить назву ТОВ «ФесУкр» і займається виробництвом та фасуванням розчинних кавових напоїв і розчинної кави відомих торгових марок «MacCoffee» і «Петровская слобода». Після того як тут встановили обладнання, підготували кадри, підприємство з листопада 2011 року почало випускати пробну, тестову продукцію, а з лютого 2012 року — поставляти її в торговельну мережу. На саше, які можна придбати в будь-якому місці України, написано, що виготовлені вони в Золотоноші — і до духмяного запаху кави додасться ще й присмак патріотизму.

Відомий бренд «MacCoffee» на «ФесУкр» випускається кількох видів: кава з ароматом французької ванілі, лісового горіха, амаретто, айріш крім, оригінальна і стронг. Під торговою маркою «Петровская слобода» споживачам пропонується кава класична, міцна, амаретто, айріш крім, лісовий горіх. Фасування чорної розчинної кави відбувається вручну, на відміну від автоматизованого фасування саше-пакетиків. Їх фасують у пакети, пакунки, короби, а також у банки.

Підприємство нарощує темпи виробництва. За місяць тут виготовляють 32 мільйони саше-пакетиків. Працює три цехи, чотири зміни, понад 200 робітників. Готують до відкриття ще й четвертий цех, продовжуючи ще набирати працівників.

Серед них є спеціалісти вузького профілю, зокрема інженери й технологи харчової промисловості, але більшість — робочі професії: оператор, пакувальник, вантажник, яких тут же й навчають. Є реальні можливості професійного росту, було б бажання. Розмір середньої зарплати вищий, ніж на інших підприємствах Золотоноші. Працевлаштування офіційно оформлене, з гарантованою відпусткою й лікарняними. Люди забезпечені спецодягом, безкоштовно харчуються у місцевій їдальні, як заохочення професійного росту — щомісячно визначають кращих за професією. За кілька місяців роботи багато хто виріс із вантажника до оператора або навіть до начальника зміни, з прибиральниці до пакувальника.

На другому поверсі — добовий склад сировини. Кава — з Бразилії, Малайзії, Індії, вершки — з Китаю та Індонезії, цукор — вітчизняний, з Пальмирського, Оржицького, Рокитнянського цукрозаводів. Складники завантажуються в окремі міксери, очищаються, сепаруються, потім на першому поверсі проходить купажування до однорідної суміші. Хоч процес повністю автоматизований, якість підготовленої суміші перевіряє технолог, і тільки він дає добро на розфасовку. Контрольний зразок з кожної партії зберігається два роки — турбота про якість тут на першому плані.

На підприємстві планується збільшення асортименту продукції: є наміри випускати гарячий шоколад та інші сипучі кавові напої.

За матеріалами:  www.kray.ck.ua