ПОРТАЛ
30 листопада 2012, 12:41

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Наступного року «Молочний альянс» інвестує 20 млн.грн. у розвиток Золотоніського маслокомбінату

Наступного року «Молочний альянс» інвестує 20 млн.грн. у розвиток Золотоніського маслокомбінату

Про це повідомив голова наглядової ради холдингу «Молочний альянс» Сергій Вовченко під час святкування 80-річного ювілею Золотоніського маслоробного комбінату «Златокрай». За словами Сергія Вовченка 20 мільйонів гривень буде витрачено на модернізацію виробничих потужностей комбінату. Зокрема, тут планують ввести в експлуатацію нову компресорну, завдяки чому з підприємства зникне аміак. Реконструкція сушарки дозволить випускати більше сухих продуктів (сухе молоко й суху мінералізовану сироватку, яку експортують в десяток країн світу) Це в свою чергу дозволить наростити обсяги виробництва м’яких сирів. Нині підприємство будує власні очисні споруди (раніше брало дольову участь в ремонті міських), а 15 грудня буде запущена перша черга власних очисних споруд, - пише газета «Черкаський край».

Останнім часом у розвиток підприємства вкладено 180 мільйонів гривень інвестицій. З 2000-го року комбінат працює у складі холдингу «Молочний альянс». У 2006 році тут споруджено сучасний потужний сирцех, а позаторік — холодильник для зберігання сирів, найбільший за місткістю в Україні.

Продукція «Златокраю» має народне й офіційне визнання, нагороджена дипломами «Золота фортуна», «За якість і професіоналізм», «100 кращих товарів 2011 року». Нещодавно у Воронежі на сліпому дегустуванні сирів «Маркіз де Чіз» зайняв перше місце і був удостоєний золотої медалі за якість, а «Король Гурман» посів четверте місце.

За матеріалами газети «Черкаський край»