ПОРТАЛ
7 грудня 2012, 12:16

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Пальмірський цукрозавод завершив сезон переробки

Пальмірський цукрозавод завершив сезон переробки

247 тисяч тонн цукрового буряку було перероблено на Пальмірському цукровому заводі у цьогорічному сезоні. Це на 54 тисячі тонн більше ніж минулого року. Втім позитивну динаміку солодкого виробництва, псує «гіркий осад» обсягів реалізації.

Як повідомляє газета «Черкаський край», виробничий сезон, що тривав півтора місяці, працівники підприємства завершили з результатом у 32 тисячі тонн цукру. Однак, збільшення виробництва для заводу стало скоріше новою проблемою, ніж здобутком, оскільки практично без реалізації залишилася продукція ще минулого сезону. Для зберігання цьогорічного цукру заводу довелося винаймати склади за межами підприємства.

Кожна доба роботи на природному газу коштувала підприємству цього року мільйон гривень. Тобто ціна на цукор мала б бути відповідною. Та, як розповів директор заводу Віктор Павліченко, ціна нині — нижча собівартості. Ще перед початком виробничого сезону Кабмін прийняв розпорядження із 5100 гривень за тонну цукру знизити ціну до 4900. А якраз у розпал сезону один досить солідний виробник виставив на продаж 6 тисяч тонн цукру по 4600 гривень, тобто ще більше демпінгуючи, - пише видання. Тож зважаючи на рентабельність цукрового бізнесу, теперішній власник цукрозаводу «Кернел» планує продати Пальмірський завод разом зі ще трьома підприємствами цієї галузі.

Втім на споживчому ринку, цінового обвалу не фіксується. Для прикладу, у Золотоноші тільки в одному супермаркеті помітно, що ціна на цукор зменшилася — до 5,59 гривні, в усіх інших магазинах — понад 6 гривень. А на міському ринку кілограм цукру як був навесні по 7 гривень, таким залишається і досі.

За матеріалами газети «Черкаський край»