ПОРТАЛ
14 червня 2011, 23:44

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Впровадження інноваційних технологій – вимога сучасності

Впровадження інноваційних технологій – вимога сучасності

На координаційній нараді в райдержадміністрації розглянуто питання впровадження інноваційних технологій на підприємствах району.

Як поінформував учасників наради перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Король, впровадження інноваційних технологій є одним із рейтингових показників ефективності діяльності 11 підприємств основного кола, що працюють на території району.

За даними обласного управління статистики, торік підприємствами впроваджено 2 технологічні інновації, зокрема, у харчовій та лікеро-горілчаній сферах. Загальна вартість їх впровадження становить 350 700 гривень.

Рівень впровадження інновацій значною мірою залежить від інвестиційного клімату в економіці. Впродовж минулого року залучено 11,3 мільйона гривень в основний капітал підприємств району. Найбільш активно реалізуються інвестиційні проекти на ТОВ «Черлис» і ТОВ «Маяк-Худяки».

З метою модернізації матеріально технічної бази, розвитку виробництва продукції європейського рівня, ТОВ «Черлис» встановило обладнання для сушки насіневої кукурудзи в початках, а саме – сушарку камерну, виробництва Франції.

ТОВ «Маяк-Худяки» здійснює будівництво заводу з виробництва консервів із сахарної кукурудзи та зеленого горошку потужністю 90,8 млн.умовних банок в рік з лінією заморозки на 15 тис.тон в рік. Товариством придбано і встановлено обладнання для зрошування посівних площ підприємства, виготовлене по індивідуальним характеристикам рельєфу площ вирощування сільськогосподарської продукції, підведених систем водопостачання та енергозабезпечення. Загальна вартість придбаного обладнання становить – 1,8 млн.грн.

У селі Степанки проводяться роботи з будівництва другої черги лікеро-горілчаного заводу «Національна горілчана компанія», завершити яке заплановано через 1,5 роки.

Показовим названо приклад впровадження сучасних технологій на ТОВ «Імпрес» – поліграфічному підприємстві, яке спеціалізується на виробництві самоклеючих етикеток. Для забезпечення високого рівня друку, тут придбано нове сучасне обладнання вартістю 36 мільйонів гривень. Дбаючи про поліпшення умов праці, встановили котел, що працює на альтернативних видах палива, замінили систему кондиціонування повітря.

Головний лікар центральної районної лікарні Микола Гуськов поділився новаціями у сфері охорони здоров’я. Микола Володимирович розповів про впровадження на базі лікарні сучасних методик діагностики та лікування за допомогою лапароскопії.

Загалом у районі впроваджено інноваційних технологій на загальну суму 31,8 мільйона гривень. Питома вага інноваційно-активних підприємств у районі становить 16,8 відсотка.

З метою активізації інноваційної діяльності, Михайло Скляров дав доручення розробити умови стимулювання впровадження у виробництво та соціальну сфери високих технологій. Одним із таких стимулів стане визначення кращого підприємства з впровадження інновацій, якого відзначать з нагоди Дня району в грудні.

За матеріалами:  www.cherkassy-rda.ck.ua