ПОРТАЛ
24 квітня 2013, 17:26

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Нестабільні закупівельні ціни гальмують розвиток тваринництва на Черкащині

<div class="dr_in_to_news"></div> Нестабільні закупівельні ціни гальмують розвиток тваринництва на Черкащині

Виробництво м’яса в області стабільно зростає протягом останніх років на 15-20%. Однак переважно за рахунок розвитку м’ясного птахівництва.

«Поголів’я свиней також поступово збільшується, а от поголів’я корів м’ясного напрямку продуктивності скорочується» , – розповів порталу «Діловий регіон» начальник відділу тваринництва Департаменту агропромислового розвитку ОДА Анатолій Чернецький. Чиновник це пояснює відсутністю цінової диференціації яловичини залежно від її якості:

«У виробників купують велику рогату худобу на забій по однаковій ціні, незважаючи на якість м'яса, але ж молочні породи ще й молоко дають, а м’ясні породи потребують більше вкладень, що призводить до збитковості виробництва» .

Погіршують ситуацію на м’ясному ринку нестабільні закупівельні ціни.

«Як тільки починають завозити м’ясо з-за кордону, закупівельні ціни відразу ж падають, в українських товаровиробників м’ясопереробні підприємства закуповують сировину по 14 грн. за кілограм», – говорить директор ТОВ «Золотоніський бекон» Галина Дубовик. Виробники очікують цінової стабільності на ринку тваринницької продукції та виконання державою програм із підтримки м’ясомолочної галузі.

Анатолій Чернецький пов’язує подальший розвиток молочного скотарства та свинарства з розвитком потужних тваринницьких комплексів. Подібні вже працюють на Золотоніщині і будуються в Маньківському та Чорнобаївському районах. М’ясопереробні підприємства вже зараз більше зацікавлені у партнерстві з великими виробниками, ніж із малими фермами.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук