ПОРТАЛ
21 червня 2013, 11:44

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Своє 5-річчя черкаський завод «Богдан» відзначає в робочому режимі

У квітні після тримісячного простою в Черкасах відновилося виробництво легкових автомобілів. Корпорація «Богдан» уклала угоди про співпрацю з російською компанією АвтоВАЗ та китайськими Great Wall Motors та JAC. В Черкасах уже випускають автомобілі «Богдан». Наприкінці літа розпочнуть збирати позашляховик Great Wall, а також планують відновити виробництво Hyundai Tucson. На осінь запланований початок повномасштабного виробництва автомобілів китайської корпорації JAC.

Потужний представник вітчизняного автопрому - «Черкаський автоскладальний завод №2» ПАТ «Богдан Моторс» розпочав свою роботу 5 років тому. Вартість його будівництва та оснащення склала $330 млн. доларів, а проектна виробнича потужність була розрахована на 120 тис. авто в рік.

Як розповів директор «Черкаського автоскладального заводу №2» Владислав Сопіт, наразі виробничі потужності підприємства завантажені лише на 10 %. Найближчим часом планують наблизити цей показник хоча б до 25 %. Наразі корпорація веде перемовини з компаніями-виробниками авто, аби розширити горизонти можливої співпраці та в подальшому сподівається на підписання нових контрактів.

До завершення поточного року завод планує виготовити близько 15 тисяч легковиків.