ПОРТАЛ
1 липня 2013, 08:11

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Інвестиційний потенціал Черкащини презентували в Австрії

<b>  Інвестиційний потенціал Черкащини презентували в Австрії </b>

Презентація регіонів України в Австрії відбулася у Відні 9-12-го червня цього року в рамках зовнішньоекономічного форуму та коопераційної біржі, організованих Палатою економіки Австрії та Торгово-промисловою палатою України, - пише газета «Черкаський край».

Участь у презентації взяли шість областей України: Закарпатська, Кримська, Миколаївська, Херсонська, Чернігівська та Черкаська.

Слід сказати, що інформаційна насиченість самого форуму була досить різнобічною. Його учасники познайомилися з досвідом Палати економіки Австрії у здійсненні заходів підтримки бізнесу, рівнем освітньої підготовки менеджерів у Східній Європі, умовами членства в палатах різних країн (до речі, в Австрії воно обов’язкове) тощо. Для української делегації було організовано офіційний прийом у посольстві України в Австрії, яке виступило одним із ініціаторів та організаторів українсько-австрійського економічного форуму «Україна. В2В — платформа». В рамках цього заходу президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков та президент Федеральної палати економіки Австрії Крістоф Ляйтль підписали оновлену угоду між ТПП України та економічною палатою Австрії.

Особливу зацікавленість австрійської сторони викликала презентація економічного та інвестиційного потенціалу України, її регіонів. Інвестиційну привабливість Черкащини презентував перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Сергій Рябцев. Увага до його виступу була особливою. Вигідне для бізнесових проектів географічне розташування нашої області в центрі України, її природні ресурси, розвиток аграрної, промислової галузей, туризму й об’єктів інфраструктури з ним пов’язаних — все це широке поле для діяльності потенційних інвесторів, - зазначає видання.

Черкаська делегація озвучила на презентації й цілу низку конкретних пропозицій до австрійського бізнесу. Йшлося про впровадження новітніх технологій у переробну промисловість, створення логістичного центру на базі Черкаського аеропорту, будівництво сміттєпереробного заводу, соціального житла в Південно-Західному мікрорайоні Черкас тощо. І якщо інвестори матимуть намір долучитися до втілення в життя цих проектів, вони отримають всіляку підтримку від влади області, — наголосив Сергій Рябцев.

Під час українсько-астрійського форуму відбулася ціла низка індивідуальних переговорів між представниками австрійських бізнес-кіл та членами черкаської делегації, у складі якої нашу області також представляли президент Черкаської торгово-промислової палати Володимир Невесенко, директор фірми «Украгропродукт» Володимир Крученко, директор ТОВ «Гарант» Григорій Ситник, голова правління ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат» Володимир Кулініч.