ПОРТАЛ
12 вересня 2011, 18:32

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Промисловість Черкащини – це динамічно прогресуючий виробничий комплекс

Промисловість Черкащини – це динамічно прогресуючий виробничий комплекс

«Промисловість Черкащини – це динамічно прогресуючий виробничий комплекс», – про це заявив начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації В’ячеслав Потапкін під час координаційної наради, яку 12 вересня провів заступник голови облдержадміністрації Євген Влізло. За словами В’ячеслава Ігоревича, сьогодні промисловість Черкащини стабільно набирає обертів, тому в області вже виробляється від загальнодержавних обсягів:

25 % добрив азотних мінеральних;

19 % аміаку синтетичного;

16 % автобусів;

21 % легкових автомобілів;

16 % вантажних автомобілів – від загальних обсягів виробництва в Україні.

За підсумками роботи у січні-липні 2011 року приріст обсягів виробництва в цілому у промисловості склав 1,4 відсотка.

«Приємно відзначити, що стабілізувалася робота машинобудівної галузі, приріст виробництва якої досяг більше 10 відсотків, покращилась робота Дочірнього підприємства «Автоскладальний завод № 2» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс», Налагоджено стабільну роботу ПАТ «Черкаський автобус». За рахунок нарощення виробництва збільшено випуск автобусів до 150 одиниць на місяць. Продукція підприємства користується попитом на зовнішніх ринках, в Росії, Казахстані, Вірменії», – зробив акцент В’ячеслав Ігорович.

Також, начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури прозвітував стосовно роботи по створенню та будівництву нових промислових підприємств.

Наприкінці 2010 року введена в дію перша черга основних виробничих потужностей по виробництву чавунного та сталевого литва на ТОВ «Смілянський ливарний завод». У кінці 2011 року планується розпочати роботу ТОВ «Завод по виготовленню гофрокартону «Придніпровський» у м. Городищі. У місті Черкаси завершується будівництво заводу гарячого цинкування металоконструкцій (ТОВ”Компанія «Метал Інвест»), аналогів якому немає в Україні. Унікальність заводу полягає в розмірах лінії гарячого цинкування та забезпеченні не тільки бар'єрного, але й електрохімічного захисту від корозії. Завод зможе цинкувати металоконструкції довжиною до 15 метрів. Продуктивність лінії – 36,0 тисяч тонн оцинкованої продукції на рік. Підприємство буде оснащене новітнім устаткуванням від світового виробника ліній гарячого цинкування – американської компанії “Western Technologies”, що у свою чергу дозволить отримати високоякісну продукції. Гаряче цинкування найбільш простий й економічний спосіб антикорозійного захисту, який збільшує термін служби металоконструкцій більш ніж на 50 років.

Також, за словами В’ячеслава Ігоровича, промисловими підприємствами розпочато впровадження ефективних заходів з модернізації виробництв. Активність такої діяльності зумовлена необхідністю ощадливого використання енергоресурсів, енергоносіїв, сировини та інших видів ресурсів. Кожна технологічна, технічна новинка на підприємствах промисловості набуває інформативності майже з першого дня її запровадження. Результатом постійного обміну досвідом є те, що інновації впроваджуються незалежно від територіального розташування підприємств та наближення їх до обласного центру.

За матеріалами:  www.oda.ck.ua