ПОРТАЛ
30 липня 2013, 15:00

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Після капремонту на черкаському «Азоті» знову запрацював цех з виробництва аміачної селітри

<b>Після капремонту на черкаському «Азоті» знову запрацював цех з виробництва аміачної селітри</b>

ПАТ «Азот» (Черкаси), що входить до холдингу OSTCHEM, після капітального ремонту запустив цех М-9 з виробництва аміачної селітри. Про це повідомив Голова Правління ПАТ «Азот» Віталій Скляров.

«Ми закінчили плановий капітальний ремонт цеху з виробництва аміачної селітри раніше встановленого терміну. Інвестиції в проект склали 10300000 гривень» , - заявив Віталій Скляров.

За його словами, в даний час «Азот» успішно провів пускові операції і отримав першу продукцію. Підприємство вже вивело цех на планову виробничу потужність - 82 000 тон селітри на місяць, повідомляє У результаті підприємству вдалося поліпшити якість продукції і знизити витрати сировини.

Як повідомила прес-секретар ОSTСHEM Наталія Іванченко, за розрахунками дирекції з розвитку OSTCHEM, економічний ефект від проведених заходів складе 2,8 млн грн на рік.

У ході ремонту підприємство модернізувало випарні апарати на виробництві аміачної селітри. Їх модернізація не тільки дозволить випускати продукцію стабільної якості, а й знижує енергетичні витрати на випуск тонни готової продукції. Наприклад, на сушку аміачної селітри буде витрачатися менше теплової енергії (на 0,008 Гкал на тонну). Підприємству вдалося знизити витрату електроенергії на випуск 1 тонни аміачної селітри з 30,508 до 29,708 кВт.

Підприємство також встановило перемичку між двома трубопроводами, які з'єднують цех азотної кислоти та агрегати № № 1,2 у цеху аміачної селітри. «Азотна кислота служить вихідною сировиною для цеху аміачної селітри. Цех азотної кислоти з'єднаний з цехом аміачної селітри двома трубопроводами. Зробивши додаткову перемичку між трубопроводами, ми забезпечили більш надійну роботу цеху аміачної селітри. У разі поломки однієї з ліній, подача слабкої азотної кислоти здійснюватиметься через альтернативний трубопровід. Таким чином, ще один результат проведеного ремонту - більше надійна робота обох агрегатів, а значить, наш виробничий ланцюг став ще стабільнішим », - пояснює начальник цеху М-9 Іван Мартем'янов.

ДОВІДКА

ПАТ «Азот» (Черкаси), підприємство, яке входить до холдингу OSTCHEM (об'єднує підприємства азотної хімії Group DF), спеціалізується на виробництві азотних мінеральних добрив (аміак, карбамід, аміачна селітра, КАС), капролактаму, іонообмінних смол та іншої продукції. На підприємстві працює близько 4,5 тис. співробітників. Підприємство сертифіковане за міжнародним стандартом екологічного менеджменту ISO 14001.