ПОРТАЛ
8 серпня 2013, 19:05

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаський завод "Богдан" у липні більш ніж на третину збільшив автовиробництво

Черкаський завод "Богдан" у липні більш ніж на третину збільшив автовиробництво

Корпорація "Богдан" у липні виробила 1147 автотранспортних засобів, що на 33,5% більше, ніж за аналогічний місяць минулого року, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар корпорації Сергій Красуля. За його даними, приріст виробництва в липні забезпечено, перш за все, зростанням виробництва легкових автомобілів на заводі корпорації в Черкасах - їх випущено 1,055 тис., що на 38,5% перевищує показник липня-2012.

Крім того, минулого місяця випущено 55 автобусів (на 17% більше) та 37 комерційних автомобілів (на 26% менше).

У цілому за підсумками січня-липня виробництво автотранспорту корпорацією склало 4,229 тис. од., Що на 53,8% менше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому падіння випуску легкових авто сповільнилося до 54,2% (за підсумками півріччя зниження становило 63,6% - ІФ) - їх випущено 3,803 тис. од.

Як нагадав С.Красуля, падіння виробництва за підсумками семи місяців пов'язано з тим, що до 15 травня завод у Черкасах простоював "через відсутність держпідтримки автовиробників і механізмів щодо їх захисту", а відновити роботу дозволило введення спецмита на імпорт автомобілів в квітні.

Як повідомлялося, за даними AUTO-Consulting, спецмита надали позитивний вплив на продажі легкових автомобілів під брендом "Богдан" - в липні він зайняв 11-у позицію в рейтингу зі зростанням 110% і "впритул підібрався до ТОП-10"."Показово, що продажі" Богданів "(які виробляються на базі Lada) перевершили навіть збут АвтоВАЗу, чого раніше ніколи не було", - зазначали аналітики.