ПОРТАЛ
16 грудня 2013, 17:46

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкащина в п’ятірці найбільших виробників яловичини

<b>Черкащина в п’ятірці найбільших виробників яловичини </b>

Найбільшим виробником яловичини в Україні на сьогодні є Вінницька область, на яку припадає близько 20% обсягу виробленого м'яса.

Високі показники також у Сумщини з часткою в 11,3%. До топ-п’ятірки увійшли Полтавська (9,5%), Кіровоградська (8,1%) та Черкаська (7,6%) області.

Такі дані наводить видання «Контракты».

Найбільш вагомим сегментом виробництва за підсумками 2012-2013 рр. є свіжа та охолоджена яловичина - її питома вага в загальному обсязі ринку становить близько 80%. Решта припадає на заморожене м'ясо. Варто відзначити, що в 2013 році випуск замороженого м'яса збільшився на 5 в.п. в порівнянні з 2012 роком, що пов'язано із зростанням обсягів експорту.

Загалом, за оцінкою експертів, ринок яловичини є досить перспективним, однак його активному розвитку перешкоджає ціна продукції. Зважаючи на цеспоживачі частіше купують більш недороге м'ясо.