ПОРТАЛ
17 березня 2014, 11:14

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Овочівники Черкащини починають посівну на два тижні раніше

Завчасне весняне тепло змушує черкаських аграріїв братися до роботи раніше. Уже за два тижні овочеві сільгосппідприємства планують почати посівну, повідомила порталу «Діловий регіон» головний агроном ПрАТ «Фрау Марта» Ольга Лонська.

«Якщо тепла погода збережеться, то вже 19 березня можна буде сіяти овочевий горошок. Це на 14-15 днів раніше, ніж зазвичай», – говорить Ольга Лонська.

Аграрії стурбовані і невеликим запасом вологи в грунті. За словами Ольги Лонської, в таких умовах залишається сподіватися на поливні системи. На жаль, вони встановлені лише на 50% полів сільгоспвиробників, які постачають сировину для «Фрау Марти». До посівної на цих підприємствах повністю готові: посівним матеріалом забезпечені, техніку підготували, пальне встигли закупити ще до подорожчання.

«Вийшли в поле без затримок і вже почали технологічні операції», – констатує Євген Перевізник, керівник ПрАТ ЧОП «Агротехсервіс» (с. Мошни Черкаського району).

Готують необхідне до виходу в поля для виробництва овочевих культур також інші сільгосппідприємства, підпорядковані під агрономічну службу ПрАТ «Фрау Марта» в Золотоніському районі. Аграрії сподіваються, що ситуація не завадить провести якісно посівні роботи.