ПОРТАЛ
23 березня 2014, 11:08

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

press
Першим із нового Уряду Черкащину відвідав аграрний міністр

<div class="press_msg">press</div>  Першим із нового Уряду Черкащину відвідав аграрний міністр

20 березня міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка свій перший візит на цьому посту здійснив на Черкащину, у Золотоніський район, зокрема в село Піщане в агрофірму «Маяк». Приїхав на запрошення директора агрофірми «Маяк», Героя України Миколи Васильченка, - пише «Черкаський край».

Виробничими об’єктами міністра проводили батько з сином — Микола Васильченко із заступником Олексієм Васильченком.

— Тут у нас багато імпортного — німецького, французького, голландського, тільки корови наші, — показували той молочний комплекс, де корів доять під музику.

Хоча не все чуже — вітчизняні піролізні котли працюють на дровах і обігрівають супер-сучасний свинокомплекс. А на машинному дворі побутовий комплекс для механізаторів опалюють… тюками соломи. Словом, у піщанському «Маяку» можна побачити багато див європейського рівня. Здійснених без спонсорів, без кредитів, як кажуть, своїм розумом і руками.

Також гості побували у Бубнівській Слобідці, у СТОВ «Воля» в гігантському овочесховищі, яке споруджується і вже працює: тут вже зберігають вирощену голландську картоплю, моркву. І свій часник. У селі Гладківщина ознайомилися з роботою діючого фруктосховища ТОВ «Золотоніські сади».