ПОРТАЛ
22 вересня 2014, 16:22

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Про засоби захисту рослин та фальсифікат розповіли черкаським аграріям на семінарі

Днями Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з Державною фітосанітарною інспекцією Черкаської області та ТОВ «Седна Агро» провів кущовий семінар на базі демоцентру «Байєр Агро Арена» м. Умань.

Про засоби захисту рослин та фальсифікат розповіли черкаським аграріям на семінарі

Серед ключових питань було обговорення засобів захисту рослин, а також методів боротьби з фальсифікованими пестицидами та агрохімікатами, - інформують у Черкаській ОДА.

У роботі семінару взяли участь сільгосптоваровиробники шести районів області (Маньківського, Монастирищенського, Уманського, Христинівського, Тальнівського та Жашківського) та представники науково-дослідних установ.

Генеральний директор ТОВ «Седна Агро» Олег Яровий закликав керівників сільськогосподарських підприємств районів розглянути пропозиції щодо співпраці із забезпечення підприємств високоякісними засобами захисту рослин, насінням, добривами та іншою продукцією, необхідною для вирощування високих врожаїв.

– Викликає занепокоєність проблема фальсифікату у сфері пестицидів і агрохімікатів. Виробництво фальсифікату на сьогодні вийшло на досить професійний рівень. Це вже непоодинокі випадки підпільного виготовлення, а відпрацьована система. Крім того, хвилює те, що не всі виробники і користувачі фальсифікованої продукції повністю усвідомлюють небезпеку, яку вона несе для здоров’я людини, забруднення довкілля, – доповів представник Європейської Бізнес Асоціації.

Після теоретичної частини сільгосптоваровиробники та присутні оглянули демонстраційне поле «Агро Арени», де мали можливість подивитися в дії нові засоби захисту рослин.