ПОРТАЛ
4 жовтня 2011, 10:37

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Частину потягів скасовують

Частину потягів скасовують

Припинення руху потягів, за словами головного спеціаліста відділу транспорту і зв’язку управління промисловості та розвитку інфраструктури Черкаської облдержадміністрації Сергія Сінельника, ініціювали на спеціальній нараді Укрзалізниці у зв’язку з виходом їх з експлуатації, як пояснив. Реструктуризація підприємства торкнеться не лише Черкаської, а й інших областей України, - пише «Нова Доба».

Уже в листопаді припинять курсування потяги “Умань – Харків” та “Шевченко – Москва”. Заплановано, що протягом 2012 – 2013 року скоротять ще 23 напрямки. Відтак від станції «Черкаси» відправлятимуться лише приміські поїзди, а станція ім. Т. Г. Шевченка може втратити статус вузлової.

Найбільше через скасування поїзда “Умань – Харків” постраждають студенти. Уже сьогодні вони закидають скаргами дирекцію Черкаського залізничного вокзалу.

– Досі цей поїзд курсував по непарних числах, – розповіла начальник Черкаського залізничного вокзалу Тамара Ковеля. – Щоразу ми продавали 300 –400 квитків. Серед них великий відсоток – по студентських квитках. Тепер усі наші пасажири мають добиратися іншими видами транспорту.

Не легше буде добратися і до Москви. З 6 листопада замість потягів “Знам’янка-Москва” та “Шевченко-Москва” через станцію «Черкаси» курсуватиме потяг із Миколаєва. Він же забиратиме пасажирів зі станцій «Знам’янка» і «Шевченко». Проте, на думку Тамари Ковелі, більшість квитків буде розкуплена на відправній станції, і придбати їх у Черкасах буде вкрай складно.

Втратити своє значення може і вузлова станція ім. Т. Г. Шевченка. До списку непридатних для експлуатації увійшли 5 поїздів та всі причіпні вагони на Сімферополь, Адлер, Мінськ та інші напрямки, що належать цій станції.

Як розповіли в профспілковому комітеті Шевченківської дирекції залізничних перевезень, у разі, якщо буде скасовано більшість потягів, що проходять через станцію, її працівники та підприємці, що торгують поруч, можуть залишитися без роботи. Та опускати руки сміляни не збираються. Станція ім. Т. Г. Шевченка годує пів-Сміли та багато жителів навколишніх сіл. Заручившись підтримкою голови облдержадміністрації Сергія Тулуба, від їхнього імені було підготовлено і направлено листа Прем’єр-міністру України Миколі Азарову. В листі є застереження і про можливий страйк.

За матеріалами:  www.novadoba.info