ПОРТАЛ
11 жовтня 2011, 15:35

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

“Реформи” руху тролейбусів приносять менше збитків

“Реформи” руху тролейбусів приносять менше збитків

Перший день роботи нового розкладу руху тролейбусів у Черкасах дав позитивні результати. Так майже на 50% більше надходжень заробив кожен спеціальний маршрут за день: виручка зросла з 55 до 85 гривень за годину. Однак тролейбусники мають заробляти не менше сотні гривень, щоб покривати витрати парку.

— На щастя, тисняв у пільгових рейсах не було, - говорить начальник управління вуличної інфраструктури Віталій Дядченко. - Більшість пенсіонерів із розумінням поставилися до нововведення. Для зручності ми розмістили на зупинках графіки з періодичністю руху і кожен охочий міг з ними ознайомитися.

Також Віталій Дядченко просить громаду міста повідомляти інформацію на оперативну службу 1505 про відсутність графіків на зупинках громадського транспорту, оскільки їх постійно зривають. Для запобігання таких порушень таблички вирішили вішати на недоступній для людини висоті, але зручній для споглядання.

Крім того, міський голова Черкас Сергій Одарич дав розпорядження управлінню підлаштувати графік деяких маршрутів під розклад приміських електричок і дизельних потягів, якими користується чимало черкасців прямуючи на дачі.

Нагадаємо, із 10 жовтня повністю змінився режим роботи тролейбусів у Черкасах. Відтепер у місті працює 6 маршрутів для перевезення пільгових категорій, на кожному з яких працює по одному тролейбусу щодня. Жителів також перевозять тролейбуси за 4 спеціальними маршрутами, проїзд в яких платний. Вартість квитка становить 1,25 грн. Такі нововведення діятимуть до 1 січня 2012 року і їхня мета – стабілізувати ситуацію із заборгованості по заробітній платі працівникам КП “Черкасиелектротранс”, оскільки держава повністю не компенсує перевезення пільговиків.

За матеріалами:  www.rada.cherkasy.ua