ПОРТАЛ
5 листопада 2012, 10:53

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

weekend
На Монастирищині відбувся перший Фестиваль борщу та вареників

<div class="wekend_msg">weekend</div>На Монастирищині відбувся перший Фестиваль борщу та вареників

Нещодавно у приміщенні навчальної лабораторії-бару місцевого професійного ліцею відбувся перший на Монастирищині Фестиваль борщу та вареників. Традиційні українські національні страви на святі презентували заклади громадського харчування краю: кафе «Млинок», ресторан «Україна», кафе «Візит», кафе «Лакомка», кафе «Фуршет», бар «Стопік», кафе «Варенична», піцерія «Уют» та господарі заходу - Монастирищенський професійний ліцей. На суд журі були представлені кілька видів справжнього українського борщу та більше десятка видів вареників. Причому, останні відрізнялися не лише начинкою (капуста, картопля, лівер, паштет, м'ясо, вишні, сир солодкий та сир солоний з кропом, мак, гриби з твердим сиром тощо), а й способом приготування та інгредієнтами, що входили до складу самого тіста. Відтак, учасників Фестивалю частували навіть варениками з дріжджового тіста та навіть запеченими в глечику.

Окрім загального результату конкурсу, журі відзначили учасників фестивалю грамотами в декількох номінаціях. За підсумками журі, найсмачніші вареники готують у барі «Стопік», а найвинахідливішими щодо приготування начинки для цієї смачної та ситної страви виявилися викладачі Монастирищенського професійного ліцею. В номінації «Оригінальність» грамотою організаторів нагороджено кафе «Фуршет». В номінації «Симпатії журі» відзначено страви, приготовлені працівниками кафе «Млинок». Кафе «Варенична» отримали грамоту за оригінальність при сервіруванні столу. Піцерію «Уют» відзначено в номінації «Дотримання українських національних традицій та обрядів».

Члени журі довго не могли визначити переможця Фестивалю, адже всі його учасники, без виключення, приготували смачнючі борщі та вареники.

При підведенні підсумків Фестивалю враховувалися також і винахідливість у сервіруванні столу, оригінальність подачі, зовнішній вигляд та смакові якості страв, естетичний вигляд офіціанта тощо. За загальною сумою набраних балів, переможцем свята стало кафе «Лакомка», друге місце у Фестивалі посів ресторан «Україна», третє – кафе «Візит».

- Цього року ми запустили, так би мовити, пілотний проект Фестивалю борщу та вареників і провели його у тісному колі, - коментує нашому виданню заступник голови Монастирищенської РДА та почесний гість свята Руслан Терещук. - Атмосфера та колорит дійства просто вразили одночасно і простотою, і вишуканістю, багатством української кухні та винахідливістю кухарів. Сподіваюсь, що Фестиваль борщу та вареників стане традиційним. Адже в ході свята власники закладів громадського харчування мали змогу поспілкуватися між собою, перейняти досвід та розкрити деякі секрети своїх колег по бізнесу. Це піде лише на користь їм та спонукатиме до підвищення рівня обслуговування, розширення меню закладів тощо. Крім того, наступний фестиваль проводитимемо влітку: як масовий захід для всіх монастирищан, як свято української кухні та гостинності.

За матеріалами:  www.monalex.info