Про це повідомляє на своєму сайті прес-служба установи.
Загалом літнє оздоровлення дітей у Черкаській області у 2019 році пройшло без суттєвих ускладнень санітарно-епідемічної ситуації. Про проведену роботу, результати заходів державного нагляду та проблемні питання присутніх поінформував начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Володимир Папач.
Так, фахівці Держпродспоживслужби взяли участь більш як у 800 комісійних перевірках закладів оздоровлення та відпочинку. Порушення санітарного законодавства, законодавства у сфері безпечності харчових продуктів були виявлені у кожному третьому закладі. Серед головних: неналежний санітарно-технічний стан харчоблоків, житлових приміщень; недостатнє забезпечення технологічним, холодильним обладнанням, розроблювальним інвентарем; порушення умов зберігання харчових продуктів, технології приготування їжі; недотримання санітарно-протиепідемічного режиму, тощо.
За результатами проведених досліджень не відповідали гігієнічним вимогам 14,8% проб питної води за мікробіологічними показниками, 11,6% за санітарно-хімічними показниками, 12 % проб готових страв за мікробіологічними показниками, питома вага позитивних гігієнічних змивів на умовно патогенну мікрофлору з обладнання, інвентарю, рук та санітарного одягу кухарів склала – 1,5 %.
Через відсутність належних умов для дотримання санітарного законодавства, Держпродспоживслужбою області не було погоджено роботу семи закладів оздоровлення та відпочинку.