На Черкащині жінка вирощує молюсків

Практика бізнесу

Неподалік Черкас у селі Благодатному жінка вирощує равликів. Нині вона має власну ферму молюсків зі спеціальними полями й холодильниками.

Ukrainian English Russian

Про це розповідає “Суспільне”.

Равлики у черкащанки Тетяни Яковенко з’явилися сім років тому. Спочатку ними займалися батьки жінки.

Перші равлики купили в українського фермера. Тоді пройшли всі етапи: від репродукції до вирощування, зауважила Тетяна Яковенко. Сезон розпочинають у березні.

На фермі збирали до 5 тонн молюсків. Зараз там живуть два види равликів – мюлер і максіма.

Як розповідає власниця ферми, равлики вибагливі до їжі. Поки вони виростуть, їхній раціон змінюють чотири рази. Серед улюблених страв – морква. Наступний етап – відгодівля в обладнаних полях. Там засівають спеціальну траву. Умови намагаються створити максимально наближені до природних.

Зі слів Тетяни, равлики – делікатес. Родина постійно експерементує з приготуванням.

– Готуємо ескарго й філе равликів – це найніжніше м’ясо. Ми розробили шість видів різного соусу. Крім того, солимо равликову ікру. Вона біла, її вважають найдорожчою в світі, – розповідає Тетяна Яковенко.

Також для равликів є спеціальний холодильник, коли вони перебувають у стані анабіозу – без видимих проявів життя. Частину залишають для наступного сезону, іншу – експортують.

У планах родини восени зібрати до десяти тонн равликів, а після карантину здійснювати продаж за кордон.

 

Погода
Погода у Черкасах

вологість:

тиск:

вітер: