ПОРТАЛ
9 жовтня 2014, 13:49

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Платникам нагадують про підготовку до електронного адміністрування ПДВ

З 1 січня 2015 року звітність з ПДВ має подаватися виключно в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб. Також з наступного року для всіх платників ПДВ в автоматичному режимі відкриють електронні ПДВ-рахунки.

Платникам нагадують про підготовку до електронного адміністрування ПДВ

«Усі податкові накладні (незалежно від розміру ПДВ в одній податковій накладній) реєструватимуться в Єдиному реєстрі податкових накладних в електронному вигляді, а для цього платник повинен мати достатню суму податкового кредиту, підтвердженого зареєстрованими в ЄРПН податковими накладними та сплатою ПДВ під час імпорту товарів», – повідомила заступник начальника Державної податкової інспекції у м. Черкасах Анна Міщенко.

Окрім того, виникне необхідність ведення окремого реєстру виданих та отриманих документів (транспортних квитків, касових чеків та ін.), що є підставою для нарахування податкового кредиту. Копії записів у таких реєстрах подаватимуться у складі податкової звітності з ПДВ в електронному вигляді.

«Таким чином, для виконання законодавчих вимог щодо подання звітності із ПДВ в електронній формі та складання податкових накладних в електронному вигляді, платники ПДВ, посадові особи яких досі не мають електронного підпису, повинні заздалегідь підготуватися та завітати до інспекції для отримання безкоштовних послуг електронного цифрового підпису», – зазначила Анна Міщенко.

Отримати посилені сертифікати ключів електронного цифрового підпису платникам міста можна у відділі реєстрації користувачів при ГУ Міндоходів у Черкаській області за адресою: м. Черкаси, вул. Хрещатик, 235, кабінети 108-109. Тел. для довідок 33-91-77, 35-26-23.