ПОРТАЛ
12 грудня 2014, 16:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У грудні роботодавці мають провести перерахунок суми доходів працівників за 2014 рік

Податкові агенти повинні здійснити перерахунок суми доходів найманих працівників, нарахованих ними протягом 2014 року у вигляді заробітної плати, а також суми наданої їм податкової соціальної пільги. Про це роботодавцям нагадують у Державній податковій інспекції у м. Черкасах.

У грудні роботодавці мають провести перерахунок суми доходів працівників за 2014 рік

Перерахунок проводиться у таких випадках та у відповідні строки:

а) за наслідками кожного звітного податкового року під час нарахування заробітної плати за останній місяць звітного року;

б) під час проведення розрахунку за останній місяць застосування податкової соціальної пільги у разі зміни місця її застосування за самостійним рішенням платника податку або у випадках, визначених підпунктом 169.2.3 Податкового кодексу України;

в) під час проведення остаточного розрахунку з платником податку, який припиняє трудові відносини з роботодавцем.

Отже, річний перерахунок заробітної плати працівників та утриманої з неї суми податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) за 2014 рік слід проводити не пізніше, ніж під час нарахування заробітної плати за останній місяць цього року, тобто у грудні 2014 року.

“Внаслідок проведення перерахунків можуть бути встановлені як суми ПДФО, що підлягають доутриманню з працівника, так і суми ПДФО, які слід йому повернути. Результати проведених річних перерахунків податковий агент повинен відобразити у податковому розрахунку за формою №1-ДФ, яка подається за ІV квартал звітного року”, - зазначила начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Черкасах Олена Ротаєнко.