ПОРТАЛ
8 вересня 2011, 18:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Діяльність більшої частини риббригад області було призупинено через недотримання санітарних вимог

Діяльність більшої частини риббригад області було призупинено через недотримання санітарних вимог

Ще півтора місяця тому спеціально створена комісія перевірила роботу всіх 43-ох користувачів водних ресурсів Черкащини. За результатами цих перевірок роботу 27 риббригад було призупинено з різних причин: недотримання санітарних та ветеринарних норм, відсутність документів на право користування землею та інших порушень. Щоб не втратити роботу, частина риббригад намагається усунути порушення або ж орендує рибоприймальні пункти(РПП), які відповідають усім нормам в колег.

Підсумкове засідання обласної комісії з питань дотримання законодавства про охорону, використання та відтворення рибних запасів провели 2 вересня перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Сергій Рябцев та перший заступник голови Черкаської обласної ради Анатолій Рибак.

– Комісія перевіряла користувачів водних ресурсів півтора місяця тому. За результатами цих перевірок діяльність 27 користувачів було призупинено. Але чи виконано ці приписи? Чи насправді ці РПП не працюють? – звернувся до присутніх на засіданні комісії пан Рябцев. – Є інформація, що рибалки, яким заборонили промисел, уклали договори про оренду з тими, чиї РПП визнано такими, що відповідають вимогам, і користуються їхніми приміщеннями. Чи ці їхні дії правомірні?

Крім того, пан Рябцев висловив побажання, аби перевірці підлягали не лише РПП, а й місця зберігання та переробки риби, точки реалізації риби на ринках, а за реалізацією засобів лову було встановлено контроль.

Відповідальність за роботу риббригад покладено на Держрибоохорону області. Тобто, саме ця установа має надавати дозволи, ліцензії та інші документи рибалкам. Якщо ж останні не дотримуються необхідних вимог, то рибоохорона має відмовити їм у видачі цих паперів.

За матеріалами:  www.novadoba.info