ПОРТАЛ
4 червня 2014, 08:33

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Черкащині браконьєри наловили риби на півмільйона

З початку нерестового періоду представниками Черкаської міжрайонної екологічної прокуратури спільно з правоохоронними та контролюючими органами проведено 1300 перевірок з виявлення фактів браконьєрського лову риби на річці Дніпро та її водосховищах, у тому числі 24 перевірки на територіях природно-заповідного фонду України.

Внаслідок проведених перевірок виявлено 1500 порушень чинного законодавства, зареєстровано 1310 фактів браконьєрства, 1292 порушників притягнуто до адміністративної відповідальності, розпочато 14 кримінальних проваджень, - інформують у прес-службі Черкаської міжрайонної екологічної прокуратури.

У рибалок було вилучено 6 тонн незаконно виловленої риби.

Своїми діями браконьєри завдали державі 0,5 млн грн збитків.

З метою забезпечення відшкодування заподіяної правопорушниками шкоди прокуратурою заявлено 8 позовів на суму 100 тис. грн.

Поряд з цим, Черкаською міжрайонною екологічною прокуратурою звернуто увагу на недостатню ефективність роботи Головного управління ветеринарної медицини в Черкаській області у галузі боротьби з незаконним товарообігом водних живих ресурсів. Внаслідок цього розпочато прокурорську перевірку діяльності вказаного органу державного контролю.


директор Департаменту агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації
Оксана Криницька
голова Асоціації фермерів та землевласників Черкащини
Віктор Гончаренко
директор Черкаського регіонального відділення фонду підтримки фермерських господарств
Яків Швачка
голова фермерського господарства, Звенигородський район
Петро Милокостий
голова фермерського господарства «Імпульс», Уманський район
Олександр Пастушенко