ПОРТАЛ
5 червня 2014, 18:49

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У польських візових центрах запровадили нові правила подачі документі

У польських візових центрах почали діяти нові правила подачі документів. Зокрема, спочатку потрібно здійснити оплату у банку, а вже потім заповнити анкету для отримання візи.

Про це йдеться у сюжеті репортера програми «Огляд дня» телеканалу ZIK.

У консульстві таке нововведення запроваджують, щоб відсіяти шахраїв, які навчились резервувати чи не усі дати подачі документів у візові центри, а потім за гроші їх продавати.

Відтак, із 1 червня, перед тим, як заповнювати анкету в Інтернеті, українці мають сплатити у банку сервісний збір за послуги візового центру.У банківську установу людина має прийти з двома паспортами та залишити номер мобільного телефону.

Після сплати клієнтові вручать квитанцію з унікальним штрих-кодом, без якого зареєструватись на сайті Візового центру буде неможливо. По завершенні реєстрації клієнт отримає смс-повідомлення про дату та час подачі документів у самому Центрі.

«Прийшовши до візового центру з усіма документами, тут на місці особа заплатить тільки за візу. Сума оплати буде такою ж, як до цих нововведень», – розповідає Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд.

До слова, люди, котрі хочуть зареєструватися по-новому, подати документи в пункт прийому візових анкет зможуть не раніше, аніж у липні. Тоді схема мала б запрацювати повноцінно. До речі, штрих-код можна використати лише один раз. Так само правила дозволяють всього один раз перенести визначену дату на інший день.


директор Департаменту агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації
Оксана Криницька
голова Асоціації фермерів та землевласників Черкащини
Віктор Гончаренко
директор Черкаського регіонального відділення фонду підтримки фермерських господарств
Яків Швачка
голова фермерського господарства, Звенигородський район
Петро Милокостий
голова фермерського господарства «Імпульс», Уманський район
Олександр Пастушенко