ПОРТАЛ
21 листопада 2014, 08:32

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Черкасах провели навчання для внутрішніх аудиторів підприємств

Внутрішні аудитори черкаських та кіровоградських підприємств підвищили свою кваліфікацію та отримали відповідні свідоцтва. У фаховому семінарі на тему «Внутрішні аудити систем управління з урахуванням вимог стандарту ДСТУ ISO 19011:2012» взяли участь представники провідних підприємств нашого та сусіднього регіону.

<div class="dr_in_to_news"></div>  У Черкасах провели навчання для внутрішніх аудиторів підприємств

Дводенне навчання містило як теоретичну так і практичну складову. Навчали, консультували та надавали роз’яснення учасникам заходу декан ВСП «Інститут підвищення кваліфікації фахівців в галузі технічного регулювання та споживчої політики «Одеської державної академії технічного регулювання» (м. Київ) Віра Домницька та організатори семінару – фахівці ДП «Черкасистандартметрологія».

- Систематичне проведення внутрішніх аудитів на підприємстві є одним із методів підтвердження того, що система управління якістю діє, - роз’яснює керівник ДП «Черкасистандартметрологія» Михайло Чорнопищук. – Для цього на підприємстві формується група внутрішніх аудиторів. Завдання аудиторів - визначити: чи відповідає система управління установленим вимогам; чи виконує підрозділ те, що вимагається від нього документацією системи управління якістю; чи придатна система для досягнення поставлених цілей та ін. Саме тому, дуже важливо, щоб внутрішні аудитори були добре підготовлені та мали відповідну кваліфікацію, аби їх робота була високоефективною, - зазначає керівник підприємства.

З цією метою ДП «Черкасистандартметрологія» і проводить відповідні навчання. Особливу увагу приділяють практичним аспектам, які, у першу чергу, цікавлять фахівців.