ПОРТАЛ
19 травня 2015, 18:57

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

ЄБРР хоче фінансувати реалізацію проекту пасивного будинку в Києві

А також - цікаві проекти в регіонах.

ЄБРР хоче фінансувати реалізацію проекту пасивного будинку в Києві

Для Європейського банку реконструкції та розвитку при виборі проектів для фінансування важливий соціальний та економічний ефект від них, а також інноваційність.

Про це ІАП «Столична нерухомість» розповіла Марина Ісмаїла, представник ЄБРР в Україні.

«Зараз я шукаю проект першого пасивного будинку в Києві. Це було б дуже цікаво. Також цікавим був би проект справжнього бізнес-інкубатора в якомусь з регіонів України - з грантами, субсидіями від Євросоюзу і т.д. Це можливо, тільки потрібно цим займатися. Можливо, ми б розглянули в регіонах і проект якогось торгового центру, який би мав істотний соціальний ефект. Наприклад, по інтеграції, інклюзії певних груп населення, які раніше практично не були інтегровані в суспільство в цілому», - зазначила представниця ЄБРР.

Довідково:

Пасивний будинок — енергоефективний будівельний стандарт, який створює комфортні умови проживання, одночасно є економним і мінімально впливає на довкілля. Пасивний будинок — це будинок, в якому можливо досягти комфортного мікроклімату, як у зимовий період без окремої системи опалення (або використовуючи малопотужну компактну систему опалення), так і в літній період без системи кондиціонування.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук