ПОРТАЛ
7 серпня 2015, 19:41

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Б/в автомобілі можна зареєструвати онлайн

У результаті спільної роботи керівництва ДАІ та МВС з ІТ-волонтерами на порталі iGov була запущена державна послуга - реєстрація б/в автомобіля в МРЕВ.

Б/в автомобілі можна зареєструвати онлайн

За попередніми оцінками експертів, корупційна складова цієї послуги знаходиться в рамках від 200 до 500 мільйонів гривень на рік. Поки що даний сервіс доступний в пілотному режимі тільки в двох містах України - Києві та Дніпропетровську, - пише Auto.ria .

Як повідомив один з ідеологів проекту iGov Дмитро Дубілет, створення такого-лайн сервісу має сприяти боротьбі з корупцією. Адже кожен крок процесу реєстрації має чіткі обмеження за часом. Найчастіше вимагання полягає в тому, щоб за гроші скоріше "просунути" заявку. Адже безкоштовно автовласників можуть змушувати чекати день, а то й цілих два.

Тепер же реєстраційні внески можна буде оплатити заздалегідь і в будь-якому банку. Завдяки цьому зникнуть незрозумілі комісії при оплаті в "місцевих" банках у МРЕВ.

Процес роботи системи досить простий і зрозумілий. Клієнтові потрібно лише заповнити коротку форму на сайті iGov, вибрати дату і час візиту до МРЕВ. На електронну пошту клієнта прийде квитанція, яку він зможе оплатити в будь-якому банку заздалегідь. Далі залишиться тільки приїхати з авто і необхідним пакетом документів в призначений час в МРЕВ. Там провести огляд авто, перевірку документів і отримати номери та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Надалі волонтери планують розвивати цю систему, додавши можливість перевірки авто на обтяження, а також реалізувати можливість оплати квитанцій через Інтернет-еквайринг в кілька кліків (зараз відправляється квитанція, яку можна оплатити в звичайному Інтернет-банку). Не виключено, що пізніше, буде додана можливість друкувати бланк заздалегідь, і отримувати номер і техпаспорт віддалено.


НЕРУХОМІСТЬ ОНЛАЙН

ОБЕРИ СВОЄ ЖИТЛО!

національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук