ПОРТАЛ
9 грудня 2015, 12:51

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські аграрії страйкуватимуть проти нового Податкового кодексу

10 грудня о 9:00 біля облдержадміністрації розпочнеться загальноукраїнський страйк, ініційований аграріями, працівниками сільського господарства та підприємцями Черкащини.

<b>Черкаські аграрії страйкуватимуть проти нового Податкового кодексу</b>

Мета цього заходу - не допустити прийняття Верховною Радою України дискримінаційних для аграрної галузі змін податкового законодавства у бюджеті 2016 року стосовно скасування спеціального режиму ПДВ.

- Новий Податковий кодекс передбачає скасування усіх пільг аграрним виробникам та переведення їх на загальну систему оподаткування. Ці пільги і так були мінімальними, однак дозволяли виробникам хоч якось триматись на плаву, - роз’яснюють у ЧРО Аграрна партія України. - Для порівняння, спецрежим ПДВ давав непряму дотацію аграріям у розмірі приблизно 20-30 доларів на гектар, тоді як у конкурентів українців на світовому ринку підтримка значно вища. В Європі фермери в середньому отримують 400 доларів дотацій на гектар, а американські та канадські сільгоспвиробники беруть кредити під 1,5 % річних.

Позбавлення аграріїв усіх пільг призведе до падіння виробництва уже в наступному році.

Податкові зміни передбачають пільги лише дуже маленьким виробникам, у яких дохід до 2 млн. грн. Тож навіть фермер, який обробляє 1000 гектарів, під цю категорію не підпадатиме, у нього більший дохід, але і значно вищі витрати.

«В умовах високої інфляції та постійного здорожчання усіх складових аграрного виробництва, підвищення податків неминуче призведе до падіння виробництва. А сьогодні АПК - основна бюджетонаповнююча галузь і дає найбільше валютних надходжень. Також є ризик, що виробництво піде «в тінь», - йдеться у повідомленні ЧРО Аграрна партія України.

За результатами акції планується вкотре звернутися до Кабінету Міністрів, Верховної Ради та Президента України з проханням підтримати пропозиції громади щодо недоцільності внесення запропонованих законопроектом змін до податкового законодавства в частині оподаткування сільськогосподарських товаровиробників та не допустити підписання даної редакції Податкового кодексу.