ПОРТАЛ
25 грудня 2015, 20:03

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Для відкриття першої української біткоін-біржі її засновник зібрав $ 125 000

За 12 днів невідомі інвестори з усього світу вклали в запуск вітчизняної криптобіржі коштів майже в три рази більше необхідної суми. Капіталізація майбутнього проекту перевищила $ 1 млн.

Для відкриття першої української біткоін-біржі її засновник зібрав $ 125 000

Сьогодні засновник біткоін-агентства Михайло Чобанян завершив збір коштів на створення першої української біржі крипто валют Kuna. Він виставив на продаж 10% майбутньої криптобіржі Kuna з метою зібрати 100 біткоінів, але інвестори перевищили цю мету в 2,74 рази. За його словами, збір коштів, що тривав 12 днів, проходив виключно в біткоінах.

Отримані кошти Михайло Чобанян має намір використовувати для завершення розробки програмного забезпечення Куна і "більш агресивного маркетингу". За його словами, бета-версія першої української криптобіржі буде готова в січні.

"Якщо все буде добре, то в січні-лютому запустимо біржу в комерційну експлуатацію", - повідомив пан Чобанян бізнес-порталу Delo.UA.

Kuna працюватиме в парі біткоіни-гривня, розповів засновник біржі і навів у приклад подібні проекти, які взаємодіють з євро і доларом США. Михайло Чобанян пообіцяв, що комісія за транзакції на майбутній криптобіржі не перевищуватиме 1%.

Сьогоднішні котирування на біржі Bitfinex склали $ 456 за один біткоін. Таким чином співінвестори Kuna, заплативши за її 10% 274,64 біткоінів, оцінили весь проект в $ 1 250 000.