ПОРТАЛ
16 січня 2016, 18:54

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Які фріланс-послуги найбільш затребувані у роботодавців

«Сегодня» з’ясовувала чим приваблива дистанційна робота, і які фріланс-вакансії зараз на піку популярності у роботодавців

Які фріланс-послуги найбільш затребувані у роботодавців

Згідно з даними соцопитування, яке провів портал rabota.ua, фрілансерами готові стати 92% опитаних. Серед причин піти у вільне плавання українці найчастіше називають бажання розпоряджатися своїм часом, регулювати рівень доходу, працювати віддалено і не прив'язуватися до одного начальника.

Роботодавці також охоче беруть на фріланс: за грудень на порталі з'явилося майже 2 тис. пропозицій по віддаленій роботі (для програмістів, творчих працівників, продавців, диспетчерів).

"Зарплати полярно різні: наприклад, ретушерові фотографій пропонують від 3 тис. грн, офіціантові на кейтерінг – 5 тис. грн, менеджеру віддалених продажів – 10 тис. грн, а технічному письменнику готові платити 23 тис. грн., – говорить експерт. – Думаємо, в новому році фріланс буде популярний у програмістів різних напрямів і мов програмування, попитом будуть користуватися веб-дизайнери і веб-розробники, фахівці з продажу та по роботі з текстами".

Достатком технічних вакансій "віддалено" рясніє і онлайн-сервіс "Метнись кабанчиком", де українці шукають замовників і виконавців на будь-які види робіт.

"У зв'язку з повальним виходом в інтернет малого та середнього бізнесу, з'являється велика кількість завдань на розробку контенту, дизайну, а також нескладних додатків. Таким чином, копірайтери, дизайнери та розробники будуть більш ніж затребувані. Вже в 2015 році зареєструвалося в 10 разів більше розробників сайтів, ніж роком раніше", – розповіли на порталі.

Роботи вистачає і для креативних фрілансерів: на порталі пропонують зняти відеоролик за 1000 грн, знайти нареченій 25 женихів за скромну винагороду в 500 грн., стати фокусником з "Гаррі Поттера" на дитячий день народження – за 1000 і навіть написати реп англійською мовою – за 300 грн.